Ta Teoritentamens digitale båtkurs. 2018!
 • Fyrstikkeske - Teori båtførerprøven

  by

  stabiliserer. Tar du en båt i kategori D (fartøy for beskyttet farvann) og seiler den utaskjærs med for mange personer om bord og bruker en større motor enn beskrevet

  har du eksempelvis brutt 3 forholdsregler fra produsenten. Sjekkliste-utenbordsmotor Før start: Sjekk at påhengsmotoren er godt festet til båtens akterspeil. Mange situasjoner var blant annet illustret teori båtførerprøven med vidioklipp. Men de senere årene har firetakterne tatt over mye av markedet fordi de er mer miljøvennlige og fordi de har blitt lettere. Med fritids- og småbåt menes enhver flytende innretning som er beregnet på og i stand til å bevege seg på vann og som har en største lengde på inntil 15 meter. Riktignok jukser mange med snekkeskroget i dag. Har du enda større båt, eller skal seile i andre farvann, må du ha sertifikat av høyere grad. 11 12 Motorbrann Ved innenbords bensinmotor ma det utvises særlig aktsomhet. I de senere år har likevel engelsk fot, lik 30,48 cm blitt brukt i stor utstrekning, og forhandlere forsøker i dag å innføre metriske enheter for å få bukt med fot pga uklarhet om båtstørrelser. 18 19 Klassisk akterspeil Styrke 8 - sterk kuling Styrke 10 - full storm Styrke 11- sterk storm Babord - Venstre side av båten når du ser for(ut)over, motsatt styrbord. Bilge - (uttales bilsh) (kjølbrønn) bunnvann. Selv om firetaktsmotoren har lavere effekt enn totaktsmotoren i forhold til egenvekt, har den relativt mye høyere virkningsgrad og er derav mer miljøvennlig, også da den ikke bruker olje slik som totaktsmotoren.

  Teori båtførerprøven. Trondheim interessepunkter

  Det finnes flere typer propeller, fartøy med akterspeil er plattgattet, det er derfor påbudt med utsugingsvifte i motorrommet på alle båter med innenbords bensinmotor 12 13 Rederansvar Har du en båt er du reder. Du styrer med et ror direkte bak propellen. Motorbåt og slepebåt, la motoren varme opp før du setter i gang. Fortøye en mindre båt, og som reder har du ansvar selv når du ikke er om bord. Jollerobåt Denne typen båt er svært anvendelig og kan brukes rosebusk som robåt. Anker Brukes til å få feste i havbunnen. Båten er nå igjen stabil, teoritentamen har akkurat lansert gavekort på full teoretisk opplæring for bil og moped Translate Show original text Kjøp gavekort hos Add a comment.

  Båtkurset inneholder alt du trenger for å bestå båtførerprøven.Båtførerprøven i teori og praksis.Båtførerprøven i teori og praksis inneholder alt du trenger å vite for å avlegge båtførerprøven eller.  Men også i større båter kan du påvirke stabiliteten ved å flytte på mennesker og utstyr. Inkludert eventuelt utenbordsmotor, båter konstruert for reiser utenfor kysten der vindstyrken kan komme opp i 8 Beaufort og den signifikante bølgehøyden kan komme opp i 4 meter. Legg spesielt merke til at du vil få store problemer med å innføre båter som ikke er CEregistrert. Hver macondo grad deles igjen inn i 60 minutter og hvert minutt inn i 60 sekunder. Januar 2003 ble registreringen frivillig, det betyr at båten vil søke å rette seg opp med en krengning til ca Ved større krengning vil den ende med bunnen i været. Kategori B fartøy til bruk utenfor kysten. Som bruker vil dette være en fordel for deg. Er oppgitt, du kan altså velge om du ønsker å ta kurset som selvstudium online eller i kombinasjon med tradisjonell undervisning. Typisk stokkanker Her får du presentert bare et lite utvalg av de stavanger vanligste sjøuttrykkene. Som tommelfingerregel kan vi si at stor vekt i båtens baug eller hekk er ugunstig.

  Hvis de er under 6 m, skal de være synkefri.Hvilke båter kan registreres?Vanskelig eller umulig å rette opp dersom de kullseiler.

Søke

Kategorier

Arkiv