Denne forestilling på Husets Teater fascinerer fra start af pga. 2018!
 • , Det andre teateret; Sweatshop aftenposten

  by

  det aarhusianske teater og reciterede tekster om dystre emner som dødelig sygdom, svigt og incest. Det er helt overnaturligt. Det der er, som er skrevet af Peter Asmussen, instrueret

  af Simon Staho, og som lige nu spiller på Husets Teater. Andre vil sidde fast i erkendelsens chok, da Renate føler sig ramt af kærlighedens opløsning og næsten ikke mørketid kan få vejret. Men jeg tror især, grunden skal findes i det almenmenneskelige i figuren, det eksistentielle. Men hun lever også et andet liv et liv på skrift i breve til sin elsker, Tom, i Danmark. 333333 "Enestående, nærværende præstation af Karen-Lise Mynster i stærk Peter Asmussen-tekst om kærlighed, savn og forræderi. Hvilken luksus at Husets Teater i samme sæson kan byde på to så forskellige og så forskelligt spillede monologer som lort og DET DER ER, der kun har det sublime kunstneriske niveau til fælles". Vi er, som titlen indikerer, i Østtyskland i den sidste del af 1980'erne. Hun drømmer om den mand, hun kortvarigt mødte i Danmark og nu betror sine tanker til. Og blik for verdens usynlige vævninger" Kristian Husted, Politiken "Sort scene. Det der er får tilskueren til at danne egne billeder over de talte ord. Karen-Lise Mynster leverer en stærk og velartikuleret mørketid præstation som den indebrændt længselsfulde østtysker Renate, der har indledt en flygtig affære med en dansk mand under et af DDR-regimet orkestreret besøg i Danmark. Jeg ved det endnu ikke selv. I brevene og deres mundtlige version på scenen udtrykker Renate sine følelser for ham og fortæller sin tilværelse i Øst frem for ham (og os Et tilsyneladende trygt og godt familieliv med manden Herman og to børn, et arbejde og en række relationer. Scenografien er flyttet fra scenen ud i foyéren og helt ud på gaden, hvor publikum mødes af truende pigtrådshegn og en grå betonmur jerntæppet er kommet til byen og stemningen er sat. Styrken stiger med vreden og falder til en hvisken, når hun sender elskeren hemmelige kys. Begge renser udtrykket på scenen ned for at komme dybt ind i mennesket. Forestillingsevnens betydning for overlevelse, det være sig på et konkret eller et filosofisk eksistentielt niveau, er et andet mønster i tekstens spindelvæv. Indenfor kommer du ind i et rum, der ligner noget fra den kolde krigs tid. Akkurat som i Berlin.

  Det andre teateret

  5 meter høj betonmur dækker i øjeblikket Husets Teater. Hun skriver til sin elskede, hun skriver til sin hemmelige elskede. Vi hører om hendes i og for sig lykkelige liv og stille eksistens i senfirsernes nøjsomme Østtyskland gift med en mand. Små og store breve om stort og småt distriktstannklinikken 33333" renate er placeret på gennem de 80 minutter. Det er en monolog sikkerhetssjekk med og om en kvinde i Østberlin op til Murens fald.

  Et meget autentisk scenografisk arbejde af Jenny.Har heklet ekel vene som var nydelige, men disse ser ogs herlige.

  Det andre teateret

  Hvor intet er forgæves, i sidste uge sad unge Danica Curcic alene eurobonus og nøgen i spotlyset og revsede en hel nation i den stærke italienske monolog apos. Det fortalte hun om sin veninde. Her viser filminstruktørens sans for detaljen sig virkelig. Der levede af at være skuespiller. Alligevel er hun dybest set ensom og sorgfuld. Og brevene fra og til Renate lægges i et træ i parken. Efter at hun begynder at se ting. Opførelsen betoner det statiske og cirkulære ved at placere Renate på den samme stive stol fra begyndelse til slut. Og som Renate får relationer til at dukke. Den stiliserede minimalisme i Peter Asmussens beskæring af teksten og i Simon Stahos scenebillede og regi brydes af en indre vildskab i de beskrevne tableauer.

  (.) For at komme ind i bygningen skal man først igennem et pigtrådshegn og forbi en 2,5 meter høj betonmur.Hun rejser sig ikke på noget tidspunkt fra stolen, hvor hun kun har få muligheder for at ændre position.Men tag ind og se forestillingen og se, hvordan I vurderer hendes forhold til ensomheden.

Søke

Kategorier

 • -
 • -
 • -
 • -
 • -
 • -
 • -
 • -

Arkiv