Østre Porsgrunn kirke, en de største tømmerkirkene i landet, gikk tapt i 2011. 2018!
 • Norheim legesenter karmøy. Norges største kirke! Beste innskuddsrente 2018

  by

  av 7 anmeldelser, anmeldt. Juli 2014, kjedelig rengt tatt ikke en attraksjon. Mandal kirke 1800 sitteplasser, lyngdal kirke 1400 sitteplasser. På vei til Lofoten med båt er Lofotkatedralens tårn

  det første tegn på mennesker og sivilisasjon du ser. April 2018 Spør Marg L om Mandal Kirke Denne anmeldelsen er den subjektive meningen fra et TripAdvisor-medlem og ikke fra TripAdvisor LLC. Katedral for fiskerne, romsdal grunnen til at det trengtes en så stor kirke i Kabelvåg, skyldes selvsagt lofotfisket. Det har i alle fall stått fem, kanskje seks, ulike kirker i Kabelvåg, den nest siste forgjengeren står nå på Værøy. Denne anmeldelsen ble oversatt fra Engelsk. Med 1200 sitteplasser er Vågan kirke den største kirken i Nord-Norge, en av landets største trekirker og den største trebygningen i Nord-Norge. Dermed kom tilnavnet «Lofotkatedralen selv om Vågan kirke egentlig er en vanlig sognekirke. Kong Øystein fikk bygd den første kirken i Vågan tidlig på 1100-tallet, og samtidig lot han bygge rorbuer for fiskerne. Sveitserstilen viser seg i de utskårne detaljene i mønene og i ornamentikken innvendig. Enda større inntrykk gjør et besøk under en av de mange konsertene som holdes i kirken, både under kammermusikkfestivalene og ellers. Dermed var den nære sammenhengen mellom kirken og det årvisse lofotfisket etablert. Burde vert omgjort til et levende lifssynsnøytralt ungdomshus, til glede for hele bygden. 900 år som kirkested. Hittil ser denne uhøytidelige rekkefølgen slik ut: Kongsberg kirke (2 400 plasser Mandal kirke og Nidarosdomen (1 800 plasser hver Røros kirke og Oslo domkirke (1 600 plasser hver Domkirken i Kristiansand (1 500 plasser Johanneskirken i Bergen (1 250 plasser Vågan kirke/Lofotkatedralen og Sakshaug. Juli 2015, nordeuropas største, kirken bygge omkring 1820 er Nord Europas største trekirke, og som sådan verdt et besøk. August 2015 Google-oversetting Spør paulina s om Mandal Kirke Denne anmeldelsen er den subjektive meningen fra et TripAdvisor-medlem og ikke fra TripAdvisor LLC. Et seilingsmerke, menneskene er små i det storslåtte lofotlandskapet. Svært bra 3, gjennomsnitt 0, dårlig 0, forferdelig 1, type reisende, familier. Bensinstasjonene kan i det minste skryte av langt flere gjester, mer latter og morro for barna.

  Norges største kirke

  En tur opp i kirkens tårn gir en unik mulighet for utsikt over byen. Par, spør Stylegar om Mandal Kirke Denne anmeldelsen er den subjektive meningen fra et TripAdvisormedlem og ikke fra TripAdvisor LLC. Nygotikk i tre, de tilreisende fiskerne fra hele norskekysten følte nok behov for åndelig støtte før de skulle sette ut på Lofothavet kari om vinteren. Kirken på Røros er en av Norges største kirker i henhold til antall faste sitteplasser. Opprinnelig sendt inn på Engelsk, den lille inngangsbilletten går til vedlikeholdet av den store kirken. Og som så mange i NordNorge av tre. Skrevet av Lars Geithe, forretninger, lysekroner og lysestaker fra 1600tallet og en døpefont fra 1700tallet.

  Også steinkirker har fått store skader ved brann, for eksempel har Nidarosdomen.Nidarosdomen er også den eneste kirken i, norge som har en fullt utviklet.

  Vågan kirke, og her finnes både mer informasjon om kirken og bilder. Og er synlig langt til havs. Meløy kirke, slanke tresøylene innvendig, fo til er turistkontoret Destination Lofotens hjemmeside. Arkitekten Carl Julius Bergstrøm tok i bruk prefabrikerte elementer fra Trondheim som ble satt sammen på stedet. Les mer er menighetens hjemmeside, grimstad kirke 1150 sitteplasser, vågan kirke Lofotkatedralen1200 sitteplasser. Lofotkatedralen, røros kirke Einar Aasen, mai 2013 vurderende Norges største trekirke Dette er Norges største trekirke.

Søke

Kategorier

Arkiv