Boligpriser Priserne p hus, lejligheder og sommerhuse g r op og ned. 2018!
 • Schweigaards gate 15 b oslo - Boligpriser 2018

  by

  gear ned målt i handler og nu måske også i prisstigninger, påpeger Michael Dalsager. Tre jyske kommuner har kvadratmeterpriser, der ligger over landsgennemsnittet, som bliver trukket op af

  priserne i hovedstadsområdet. Så her er der altså heller ikke tegn på et snarligt panikudsalg, slår Michael Dalsager fast. Men jeg er vist ikke den første økonom, der har spået stigende renter, og boligpriser hvis jeg tager fejl, og renten fortsætter med at falde, er jeg heller ikke den første, der gør det. Det skyldes i overvejende grad de ekstremt lave renter, som har gjort det historisk billigt at låne penge til at realisere købet af drømmeboligen. Skanderborg Kommune har blot Jyllands. Det har Skanderborg Kommune til gengæld, og generelt er det sådan, at kommunens indbyggertal og boligpriser ikke nødvendigvis følges. Da renten faldt til et historisk lavt niveau i februar 2015, begyndte priserne i København at stige. På den måde kan pengeudpumpningen globalt set gå i minus for første gang i mange. (Opgørelsen er baseret på den gennemsnitlige salgspris på villaer og rækkehuse solgt i august 2018. Men det vil i første omgang være meget begrænset. Normalt ser vi en sammenhæng mellem befolkningstæthed og boligpriser på boligmarkedet, og det holder også stik langt hen ad vejen. Derfor er der substans og handelstyngde bag, men man skal se markedet over flere måneder, før man kan sige noget sikkert om prisernes retning, mener Michael Dalsager, der er senior kommunikationschef hos Home. Stagnerende priser på boligmarkedet, på bundlinjen står altså, at anden halvdel af centralbankernes store eksperiment gradvist vil give højere renter. Faktorer der påvirker prisen, derudover kan man ifølge Birgit Daetz tale om øvrige faktorer, der gør et område attraktivt. Og hvor de lave renter har fungeret som en af hovedbagmændene bag fremgangen på boligmarkedet, så har centralbankcheferne i høj grad været hovedbagmænd bag de lave renter. Det vil nemlig i udgangspunktet betyde, at en af de faktorer, der har presset renterne ned, vil slippe grebet henover den kommende tid. Lidt af tempoet er taget ud af markedet så indgrebet fra nytår med stramninger omkring kreditgivning og lånevalg ser ud til at have haft den ønskede effekt, mener han. Det kan være det, der sætter en kæp i hjulet på boligmarkedet og forvandler fremgang til prisfald. Ifølge Home dagens tal fra, at stigningstakten i Københavns by er gået markant ned fra april til maj, hvis vi sammenligner udviklingen tidligere. Et opkøbsprogram, der lige nu betyder, at ECB måned efter måned sprøjter 60 milliarder nye euro ud i økonomien. I maj 2017 steg priserne med 0,8 procent, i både maj 2015 og maj 2016 steg de med 1,8 procent. Der er en god aktivitet med relativt mange fremvisninger også i København, viser tal fra Home og Danske Bank. Nemlig at rulle den lempelige pengepolitik tilbage.

  Det er mat ikke usædvanligt, det viser en opgørelse fra over priser på solgte huse i august måned. Men hvem indtager de næste pladser på listen. Ifølge tal fra Home og Danske Bank er der lidt færre fremvisninger nu end lige før nytår. At centralbankerne inden længe skal i gang med anden halvdel af de senere års store økonomiske eksperiment. Begge steder får du en unik beliggenhed. Men nye tal fra Boligsidens Markedsindeks viser. Derfor er det vigtigt at lytte til. Tonen er nemlig blevet lidt hårdere.

  Se, hvordan boligpriserne har udviklet sig i din kommune fra 1992 til i dag, og bliv klogere p, hvordan de fasts ttes.September 2018 2 MIN Top 10: Se kommunerne med de h jeste huspriser i Jylland Indbyggertal og huspriser f lges ikke altid ad p det jyske boligmarked, hvor mindre befolkede kommuner overhaler flere af Jyllands hovedbyers kommuner p kvadratmeterprisen.Samtidig forventer de fleste, at ECB ved overgangen til 2018 vil nedtrappe opk bet af obligationer.

  Boligpriser 2018: God rask mat

  At frygten for en ny boligboble er overdreven. Vi er ansat, der for alvor har indflydelse på priserne. At renteniveauet vil stige henover de kommende. Primært fordi, renterne har derimod udviklet horten sig relativt fladt i den seneste tid.