Slik slaktes dyra Alle dyr skal bedøves før slakting. 2018!
 • Tett i halsen - Hvordan slaktes dyr i norge

  by

  i Norge. Hvert år dør mange tusen dyr under dyretransport i Norge. Post-Cut-Stunning, med slaktemetoden Post-Cut-Stunning bedøves dyret rett etter det første snittet. Andre Mosebok forteller oss at vi

  ikke skal spise dyr på marken som er revet (på hebraisk: treifah)1 og Femte Mosebok gir jøder et forbud mot å spise kadaver.2 Ethvert dyr som blir født med en defekt som er dødelig, eller er døende fordi det. Ved bruk av vann blir hver fugl festet etter beina og slept gjennom et elektrisk vannbad. Deretter henges lammet med hodet ned, slik at blodet kan renne ut av kroppen. Det er lov å gi griser, storfe og småfe på over ett år elektriske støt for å tvinge dem fremover til bedøving. Mosebok 20:8. På videolinken under kan du se hvordan et lam slaktes ved et norsk slakteri. Slakteri, klikk her for å laste ned faktaark som PDF. Selve slaktingen ville ha foregått på samme netteleven måte som du ser i videoen. Det finnes for lite forskning på dette området. Jødisk slaktemåte, shechita, er i så måte bygget på Toras fokus på omtenksomhet for dyrenes spirituelle, psykiske og fysiske velferd.

  Slakting og transport innebærer ofte store lidelser for dyra. Det er ingen velsignelse som behøves under en kosher hvordan slakting. I dag blir alle produkter som ikke er kosher betegnet somtreif. Dødstallene gjenspeiler at syke og skadde dyr også hvordan blir sendt med dyretransport til slakteriet.

  Storfe drives enkeltvis inn en bedøvingsboks og skytes med boltepistol.På større småfeslakterier drives dyrene inn i en såkalt.Liten plass og sammenblanding av dyr som ikke kjenner hverandre kan føre til slåssing, som kan gi både skader og sterk frykt.

  Kosher pattedyr og fugler må slaktes med en spesiell prosedyre. Troms og Finnmark er tillatt transporttid forlenget til 11 timer. Ville slakteren som måtte vært muslim. Som kan gi både skader og sterk frykt. Liten plass og sammenblanding stokke crusi sportsdel av dyr som ikke kjenner hverandre kan føre til slåssing. Dyrs smerte i et slikt tilfelle er meget sterk. Gassbedøving foregår i et gasskammer med CO2. Sverige eller Island, man er redd for at blodets sirkulasjon reduseres og dermed ikke renner ut av dyret som nødvendig.

  Det er ikke tillatt å plage dyret ved å kutte strupen på en klønete måte, slå med en øks, eller ved å kappe av et ben mens dyret fortsatt er i live 4, tora er muligens det første systematiske lovverket som setter dyrenes velferd.Lang transporttid, hardhendt behandling og minimalt med plass medfører fysiske skader, stress, frykt og at dyr dør under transport.

Søke

Kategorier

Arkiv