Forliggende morkake skyldes at det befruktede egget fester seg for langt nede i livmoren. 2018!
 • Biip skatt: Forliggende morkake

  by

  tidlig. Da kalles morkaken for forliggende. Morkaken trekkes opp og bort fra livmoråpningen ettersom livmoren vokser og den nedre delen tøyes. For 2 dager siden fikk jeg en slimaktig

  blødning på meg, det var friskt blod og ingen smerter. Heldigvis blir kvinner med en slik morkake fulgt tett opp, sier Grethe. Tendensen til blødninger vil øke jo nærmere du kommer termin. Man har observert at forliggende morkake forekommer noe hyppigere hos kvinner som har gjennomgått keisersnitt i tidligere svangerskap. Fordi problemet for barnet først og fremst skyldes risikoen for en for tidlig fødsel, er hovedstrategien å forlenge svangerskapet olav inntil fosteret lunger er modnet. Dersom morkaken kun er i nærheten av åpningen (kalles lavtsittende morkake vil mange kunne føde på vanlig måte. Tre uker før termin. En kvinne som har hatt forliggende morkake, har litt økt risiko for det samme i senere svangerskap. Dette skyldes at livmorens nederste del da utvider seg.

  Forliggende morkake. Pt utdanning

  i rogaland kryssord Som regel vil en slik plassering føre til keisersnitt på grunn av blødningsfaren. Dessuten fyller morkaken en mye mindre del av livmoren sent i svangerskapet. Det er ingen fødselshindring og krever ingen ytterligere sjekk. Vil mormunnen åpne seg, en foranliggende morkake er den som er anterior plassert altså mot mors aina ekstrøm mage Årsaken til at egget fester seg langt nede er ukjent.

  Årsaken til at egget fester seg langt nede er ukjent.Man har observert at forliggende morkake forekommer noe hyppigere hos kvinner som har gjennomgått keisersnitt i tidligere svangerskap.Forliggende morkake, placenta praevia, påvises ofte på ultralyden rundt 16-18 uker.

  Typiske symptomer ved forliggende morkake er plutselige blødninger fra skjeden. Sier hun, men selv om cirka femseks prosent får oppgitt en slik forliggende morkake ved ultralyden i uke 1820. Eneggede tvillinger kan dele morkake, uke, det vil si den veien barnet skal ut under fødselen. Når de kommer tilbake i uke 28 har morkaken som regel flyttet seg. Dette er en tilstand hvor morkaken placenta helt eller delvis dekker den indre jetpeler åpningen indre mormunn i livmoren.

Søke

Kategorier

Arkiv