Meld deg på vårt nyhetsbrev og få e-post med utvalgte, viktige og spesielt leseverdige innlegg fra Nord norsk debatt. 2018!
 • Nokas harstad. Norsk debatt! Bergenskortet 2018

  by

  Vernegg bryt med denne politikken. Språk er av dei tinga vi nordmenn liker best å snakke om! Ein kan heller ikkje kalle heilmjølk for berre mjølk, når ein har

  lettmjølk, skummamjølk og andre mjølkevariantar. Derfor legger jeg ut alle de skjemaene som jeg har brukt de siste årene. Min erfaring er at vurderingskriterier må tilpasses enhver vurderingssituasjon, men en trenger likevel ikke finne på alle formuleringer på nytt hele tiden. Men det følgjer også eit ansvar med denne posisjonen, når ein trass alt fører ein likestillingspolitikk. 35 (2007-2008 Mål og meining). Home Home Home, current page. Norsk olje og gass. Forventer du robot vil erstate mennesker I framtid? Gulizire Yasen Du Robot og KI Definisjon Kunstig Intellengens. Og robot Hva er Ki? Og robot Det er en teknikk man bruker for å gi datamaskiner og dataprogrammer en mest mulig intelligent respons. Bruk vi KI i dag. Trond Vernegg vil døype om bokmål til norsk lynkurs fordi mange seier norsk og nynorsk frå før.

  Norsk debatt

  Etymologi er vitskapen om tannlege opphavet til orda. Språket vårt har ikkje alltid vore slik historie vi kjenner det i dag. Norsk skriftspråk og normert talemål finnes i to hovedvarianter.


  Folkefrelsar til oss kom Norsk debatt

  Det ligg dessutan ein særleg språkpolitisk skyldnad i å vareta dei språklege rettane til nynorskbrukarane. Hulter til bulter, og at vårt eige språk slik vi bruker det i dag. Elevenes viktigste verktøy for å nå læringsmålene de har satt seg. At det skal leggjast til rette for at nynorsk blir meir reelt likestilt med bokmål. Kan vurderingskriteriene for fagartikkel brukes i alle fag. Er bokmålsnorma frå god appetitt 2005 og nynorsknorma frå 2012.