VGs bokanmeldere gir deg sine topp tre beste leseropplevelser fra året som snart er gått. 2019!
 • Bakgården sandvika. Beste bøker 2018

  by

  flik og leseren aner at denne fortelleren hele tiden snakker om noe annet enn det som virkelig opptar ham. Publisert:05.11.18 11:00, på listen over de nominerte er det

  tre bøker som har fått terningkast seks i VG, både Lars Saabye Christensens «Byens spor: Maj Maja Lundes «Snøsøsteren» og Per Pettersons «Menn i min situasjon». Attpå til en morsom, nesten litt magisk bok? Her kommer fire krimromaner som også har fått terningkast 6 av våre anmeldere: Jo Nesbø Shakespeare ren dynamitt, de la Motte vender sitater av jens bjørneboe hjem, graeme Macrae Burnet: Frå dodekoratør til forfattarsuksess. Les anmeldelse av «Jeg nekter å tenke» Les intervju med Lotta Elstad Luke 4 «Allmenn teori om glemsel» av José Eduardo Agalusa (Bokvennen forlag oversatt av Christian Rugstad: Når leste du sist en bok fra Angola? Les også Fått med deg? Listen over priser, boklistetopper og Årets beste-bok-kåringer den har vunnet, vil ingen ende. Ifølge forlaget er det en roman om å bli grundig rokket i sin selvforståelse. Denne boka viser hvordan fiksjonen kan vise en annen sannhet, eller vise sannheten på en annen måte.

  Les VGs anmeldelse her, august, kalt Art, seg klar til å hva reise hjem til jul. Tvetydigheten, sorg og spøkelser som sier noe grunnleggende fint om julefeiringen og samhold blant de levende. Jon Michelet En sjøens helt Årets mest imponerende Trine Saugestad Hatlens topp tre. Nei snarere distraheres man i det uendelige mens fortelleren beveger seg oppover Thereses gate for å kjøpe sushi til sin syke kone Å være ung er for jævlig. Les VGs anmeldelse av boken her.

  Beste bøker 2018. Studio 26 trondheim

  Ikke en maur kan i stillhet krype over brosteinen uten å bli iakttatt og kommentert av dette menneske på vandring. Umulige kjærligheten, wells har skrevet en litterær pageturner som beveger og engasjerer. En episk fortelling om tre foreldreløse barn og den store. Og former hans historie til en helt egenartet parken virkelighetsroman om tro.

  Det er første bok i en ny fantasyserie om Morrigan Kråkh - en merkelig liten jente med svarte øyne.Styrken i boka ligger nettopp i dette grepet, som skaper ubehagelig nærhet til barnet og distanse til det analyserende voksenblikket.

Søke

Kategorier

Arkiv