Her finner du ut hvordan du kan sette opp et budsjett for deg og din familie. 2018!
 • Prøvefiske - Hvordan lage budsjett

  by

  redusere eller kutte ned flere kostnader, som strengt talt ikke er nødvendig å bruke penger på i utgangspunktet. Har du glemt å fylle inn en eller flere viktige

  utgifter? Hvordan kommer jeg i gang med å sette opp et budsjett? Spesielt du som har en uregelmessig inntekt trenger et budsjett for å planlegge hvordan du skal klare de måneder der inntekten er litt lavere. Det er mange ungdom og voksne i Norge i dag som bruke altfor mye penger. Når du har laget ferdig budsjettet, vil du enklere kunne se hvor du må stramme inn, eller når du har litt mer økonomisk frihet. Hei Du stiller et viktig og godt spørsmål! Du kan hvordan lage budsjett velge å lage et budsjett med penn og papir, eller ved hjelp av datamaskinen,.eks. Hei Til å lage et budsjett for å skape en bedre personlig økonomi er sifo's standardbudsjett et godt hjelpemiddel. Det skal være lett å bruke, lett å lese ulike kolonner og lett å finne budsjettet når du trenger det. Du kan også laste ned programmet direkte fra Økonomiguiden (versjon ). Er du sikker på at du ikke bruker mer penger på klær i måneden? Denne planen kan hjelpe deg med å lage og opprettholde en god rutine med pengene dine. Slik budsjetterer du trinn for trinn 1 Start med inntekter, hvis du har en fast månedlig inntekt har det enkelt i det første trinnet. Les også: 28 sparetips som virkelig monner. Kan du redusere dem ved å skifte leverandør av boliglån, forsikringer eller telefon? Hvis du allerede har lån og gjeld se om du kan få bedre vilkår. Da blir det ikke så store utgifter de månedene det er flest utgifter. Regn likevel med at det tar litt tid å sette opp et personlig budsjett, men når du først har gjort det kan du dra nytte av det senere. Hva må jeg betale når jeg flytter? Gå gjennom dine faste utgifter. Viser det seg at du bruker mer eller mindre på noen poster, så gjør du bare om tallene. Utgifter: Bil: Billån, bensin, forsikringer, skatt, reparasjon, service, parkering.

  Strømforbruk Lesetid, vi kjenner ikke til en nidelven annen. Underholdning, abonnement på aviser, mange sliter med å styre økonomien sin. Telefon, spise ute, har du gjeld og ønsker å løse dette for etter hvert få en god økonomi.

  Du vil etter hvert få opp øynene for hvor nyttig det er å lage seg et personlig.Klikk her for å laste ned budsjettmalen.(Åpnes i Excel) Ved å sette opp og følge et månedlig budsjett har du full kontroll over utgiftene dine.

  Hvordan lage budsjett

  Reiser eller for å løse andre lån. Slik at du alltid sitter igjen med et månedlig overskudd. Og takk for ditt spørsmål, hei, forbrukslån 3 Organiser og planlegg. Trenger du å flytte eller selge bilen for å klare økonomien. Hvordan lager man et budsjett, det er den beste veien til å gjøre endringer slik at du kan klare å begrense forbruket. Hvor omfattende og detaljert du ønsker å lage budsjettet velger du selv. Er det noen måneder med veldig mye utgifter og måneder med noen få utgifter. Lage en automatisk overføring til en sparekonto eller lignende. Hvis budsjettet går i null eller i minus.

Søke

Kategorier

Arkiv