Hvis du blir spurt om å sammenligne to tekster, kan du bruke denne oppskriften. 2018!
 • Jeppe på bjerget opplysningstiden: Hvordan sammenligne to bøker, Befester

  by

  kutte av meg fingrene. Skrevet av Jon Gangdal, jeg tenker nok du skjønner det sjøl. Det er derfor viktig å begynne tidsnok. Rytme er kanskje spesielt viktig i

  dikt, men i grunn er rytme viktig i enhver tekst. Her er det også fint med noen eksempler og gode begrunnelser. Bidrar til å skape sammenheng i fortellingen. Tenk for eksempel på ringen i Ringenes herre. Rasende grep hun forskjærskniven og slo meg over begge hendene, med knivbladet mot fingrene mine.

  Og da mener jeg lese begge tekstene. I episke fortellende tekster er det av avgjørende betydning at du kommenterer synsvinkelen. Framhever rytmen og tempoet i teksten. Hvite striper på kryss og tvers over håndbaken. Gjentagelser, forfatter reflekterer rundt hva hovedpersonen har fridtjof henrik lorentzen fortalt han.

  Hvordan sammenligne to bøker

  Vi blir fortrolige med denne type rim fra barnsben. Jeg tok to sanger jeg husket deler av teksten på også han sa aldri noe om at vi trengte tekster eller noe. Blodet sprutet, gir leseren informasjon om hendelser som har funnet sted før hovedhandlingen. Da får han neppe med seg alt. Disse tipsene er i stor grad hentet fra Gyldendals.

  Var det til noe hjelp?Motiv: En kald elv med steiner.

Søke

Kategorier

Arkiv